Фестивален бюлетин

Име, фамилия E-mail

Новини от Поглед Инфо

Участници


 

Ансамбъл CORDeVENTO

Ансамбълът е основан в Холандия през 2006 г. от Ерик Босграаф - блокфлейта, Изхар Елиас - барокова китара и Алесандро Пиану - чембало. Обединени от идеята да преоткрият забравени съкровища в музикалната история, те се съсредоточават върху Нидерланското изкуство от 17-ти век.
Прочети повече »
 

ЛИНДА МАНЧЕВА, бароково виолончело

Водена от интереса си към музиката от 17 и 18 век, челистката специализира барокова музика в Академията в град Кьолн, а по-късно във Факултета за стара музика на Берлинския университет по изкуствата. През септември тази година печели Първа награда на международния конкурс за старинна музика в Генуа, Италия.
Прочети повече »
 

ДИМИТЪР МАРИНКЕВ, флейта траверсо

Специализирал блокфлейта и траверсо в Холандия и Германия, Димитър Маринкев е активен пропагандатор на музиката от времето на Барока, следвайки популярната в Западна Европа практика - изпълнението й с музикални инструменти от епохата.
Прочети повече »
 

Бароков оркестър на Европейския съюз (EUBO)

Бароковият оркестър на Европейския съюз (EUBO) е създаден през 1985 г. като инициатива в рамките на Европейската музикална година по случай отбелязването на 300-годишнините на трима знаменити барокови композитори - Й. С. Бах, Д. Скарлати и Г. Ф. Хендел.
Прочети повече »
 

РОЙ ГУДМАН, диригент

Един от пионерите в своеобразното 'възраждане' на старинната музика, името на Рой Гудман се свързва с ансамбли като The Brandenburg Consort, Orchestra of the Age of the Enlightment, London Handel Orchestra, The Parley of instruments и др. В периода 1989-2004 той е музикален директор на Бароковия оркестър на Европейския Съюз (EUBO)
Прочети повече »
 

ЕРИК БОСГРААФ, блокфлейти

Ерик Босграаф е смятан за един от най-талантливите и продуктивни блокфлейтисти от младото поколение. "Изпълненията на Босграаф смайват както с виртуозитет, така и с артистизъм" - това е заключението на рецензията на авторитетното списание "Грамофон".
Прочети повече »
 

ВАСИЛИЙ ИЛИСАВСКИ, фортепиано

“... Необикновен, вдъхновен музикант, чисто удоволствие е да слушаш неговото изпълнение...”- пише Марта Аргерих за пианиста Василий Илисавский. Петербургският музикант, живеещ в Холандия, изпълнява своите концерти както на съвремено пиано, така и на старинни инструменти от 18 и 19 в.
Прочети повече »
 

ГАЛИНА ДРАГАНОВА, фортепиано

Галина Драганова е единственият изпълнител на хамерклавир в България.
Завършва ДМА- София при проф. Димо Димов и магистърски степени по пиано във Висшето училище за музика в Щутгарт и по хамерклавир в Амстердамската консерватория при проф. Барт ван Оорт.

Прочети повече »
 

ИНА КЪНЧЕВА, сопран

Ина Кънчева е родена в София. Изучава оперно пеене от 19-годишна в Държавната музикална академия, София. Следват стипендии за Европейският оперен център, Манчестър, Фондация Арена ди Верона, Академия Киджана, Център за усъвършенстване "Пласидо Доминго" - Palau de les Arts. Взема участие в майсторските класове на Ирина Гавриловичи, Монсерат Кабайе,Райна Кабаиванска, Лео Нучи, Анна Луиза Кова и други.
Прочети повече »
 

АЛЕКСИС КОСЕНКО, барокова и класическа флейта

Алексис Косенко концертира като солист и камерен музикант в най-престижните фестивали и зали на Европа, а инструментариумът му включва флейтата във всичките и исторически форми: от "модерна" до барокова и ренесансова, както и блокфлейта.
Прочети повече »
 

КЛАУС АБРОМАЙТ, танц и хореография

От 1993 г. насам, Клаус Абромайт, заедно с Ренате Люр, ръководи трупата "l'autre pas", на която самият е съосновател през 1985 в Берлин. Първоначално отдадени на изучаване историческите писмени източниците за бароков танц и неговата пищност и театрален аспект, атртистите постепенно разширяват сферата си на внимание към театър, архитектура и визуални изкуства, същевременно вдъхновени и от идеите на Баухаус театъра.
Прочети повече »
 

ИЗХАР ЕЛИАС, китара

„Фантастична музикалност, високо развито усещане за стил, елегантност и чар/очарование”
(Жури на междунадния конкрурс Tromp Music, Холандия)

Прочети повече »
 

БРЕТ СИМНЕР, виенски контрабас

Роден в Куинс, Ню Йорк, Брет Симнер се дипломира с бакалавърска и магистърска степен от престижното висше училище „Джулиард", по-късно получава докторантура от Щатския университет на Ню Йорк в Стоуни Брук, и Fortbildingsstudium в специализираната в исторически изпълнителски практики Скола канторум Базилиенсис, Базел, Швейцария.
Прочети повече »
 

Ерик Босграаф

блокфлейта
Прочети повече »
 

Вивиана Софроницки

фортепиано
http://www.sofronitzki.com
Прочети повече »
 

Марианна Хенриксон

Марианна Хенриксон е докторант на академията Сибелиус в Хелзинки, чембалист в Хелзински бароков оркестър и ансамбъл Лез Амбасадор, фин и гъвкав камерен музикант, както и вдъхновител и първи изпълнител на редица съвремнни композитори. Тя концертира в Европа и САЩ, а от 2014 г. ежегодно участва във фестивал Изкуството на барока като член на Фестивален бароков ансамбъл.
Прочети повече »